La Cimera Mundial per la Innovació en Educació (WISE, per les sigles en anglès), ha celebrat el seu desè aniversari a Qatar, lliurant un any més el premi WISE a l’educació. WISE és una trobada dedicada a la innovació i la creativitat en educació on els experts i decisors més influents comparteixen la seva visió amb educadors i col·laboren per repensar l’educació i nous objectius.

Es tracta d’un espai únic per al debat, el diàleg, la presentació, difusió, narració i creació de projectes d’innovació educativa amb el lema “Desaprendre, tornar a aprendre. Què significa ser humà” i marcat en un context que evoluciona fugaçment gràcies a la tecnologia. Centenars d’oradors dirigiran les converses sobre el futur de l’educació i tots els procediments, habilitats i característiques que hem de desaprendre i tornar a aprendre per prosperar al segle XXI.

Aquest any ha atorgat el premi al millor projecte educatiu del món a Larry Rosenstock, fundador de les escoles californianes High Tech High i un referent mundial en educació pública de qualitat. El premi està considerat en el sector com el Nobel de l’educació. Larry Rosenstock va fundar a finals dels anys noranta l’escola experimental High Tech High per millorar l’èxit educatiu d’alumnes de contextos desfavorits, implementant una metodologia d’aprenentatge basada en projectes.

A més de Larry, la resta de premis seleccionats aquest any com a finalistes han abordat qüestions com les següents:
Haurien les escoles ensenyar als estudiants com ser feliços? ¿La intel·ligència artificial farà obsolets als professors? Poden els últims descobriments en neurociència fer que els nostres fills siguin més intel·ligents? Es preocupen els estudiants del que estan aprenent? Haurien les escoles de desfer-se dels sistemes de qualificació? Haurien els estudiants de comprometre un percentatge del seu futur salari per finançar la seva educació superior?

La cimera ha premiat també aquest any a sis entitats que faciliten l’ensenyament en països en vies de desenvolupament. Cada organització becada rebrà 18.000 euros. Aquest any les guardonades han estat: ‘Nens del carrer’, entitat que té com a objectiu garantir l’educació als joves amb famílies amb pocs ingressos: ‘Escoles del món unit’, que crea centres educatius en països com Cambodja, Nepal i Myanmar , on encara hi ha zones a les quals no ha arribat l’educació universal; ‘Micro: Bit’, que treballa en tots els països del món per formar nens -i especialment, nenes- en coneixements relacionats amb la informàtica i l”Institut Akilah’, ‘Criança Brasil’ i ‘Arpan’.

Si desitgeu llegir més: //www.wise-qatar.org/wise-2019/

Font: WISE ORG